Inicio Biografía Obra Textos Actualidad Enlaces Contacto   English

MUSEU D’ART MODERN DE TARRAGONA
Del 16 de septiembre al 30 de octubre de 2005

Jacint Salvadó . Un camí vers l’abstracció
Mont-roig del Camp 1892 – Le Castellet 1983

Exposició antològica de l’obra del pintor Jacint Salvadó, fidel representant de l’avanguarda catalana, tot i que ha estat un artista poc reconegut al nostre país.

La seva trajectòria pictòrica es desenvolupà bàsicament a França i no fou fins al 1975 que exposà a l’Estat espanyol, concretament a la Galeria Itàlia d’Alacant i posteriorment a les galeries Valle Ortí i Muro de València.

La seva mort, l’any 1983, passa gairebé desapercebuda en el mon artístic català, tal com ho lamentà M. Lluïsa Borràs; però la Galeria Dalmau impulsaria el seu reconeixement mitjançant l’exposició homenatge que li dedicà el 1994; posteriorment, el 1999, la Generalitat de Catalunya organitzà una exposició antològica, comissariada per M. Lluïsa Borràs, en la que es palesa la importància de l’obra d’aquest artista.

El 2001, la Fundació Barrié de la Maza organitza una exposició titulada “París, París, París. Veinte artistas españoles de la escuela de París”, comissariada per Luis M. Carruncho Amat, en la qual Jacint Salvadó es reconegut com un dels artistes més significatius de l’Estat espanyol a França.

L’any 2002 el MNCARS, arran de la donació de 21 quadres de Jacint Salvadó a la institució per part de la seva vídua, organitza una exhaustiva exposició sobre l’artista.

Ara, el 2005, el Museu d’Art Modern de Tarragona, de la mà de l’historiador de l’art Antonio Salcedo presenta una exposició antològica de l’obra de Jacint Salvadó, en la que cal destacar la important recerca que s’ha fet als arxius i biblioteques de París per tal d’omplir els buits que fins al moment apareixien en la història de la trajectòria artística d’aquest pintor. Tot aquest treball d’investigació es troba publicat en el llibre d’Antonio Salcedo Miliani: Jacint Salvadó. El camí vers l’abstracció, publicat dins de la col•lecció de llibres d’art Tamarit per la Diputació de Tarragona i Viena Edicions.

 

Retrospectiva
Del 29 de octubre al 29 de noviembre de 2005
Galeria Muro - Valencia

Exposición retrospectiva al mismo tiempo que el Museo de Arte Moderno de Tarragona le consagra una importante retrospectiva los meses de septiembre y octubre de 2005, igual que el Museo Reina Sofia de Madrid le consagro una en el año 2002.

Más información en www.galeriamuro.com


©Las imágenes expuestas en esta web solo podrán ser reproducidas bajo expreso consentimiento del autor.